header1.jpgheader2.jpgheader3.jpgheader4.jpgheader5.jpgheader6.jpgheader7.jpgheader8.jpg

Környezettudatos viselkedés minta- és életmódra nevelés

Az Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség „Környezettudatos viselkedés minta- és életmódra nevelés” címen pályázatot valósít meg. Az idei évben a hatalmas esőzések következtében hatalmas árvizek és belvizek voltak az ország egész területén, többek között a térségben lévő Vasonca patak területén. A patak medrében hatalmas szennyezettség alakult ki az elmúlt évek során.

 

A szövetség elsődleges céljának tűzte ki a Vasonca patak szennyezettségének megszüntetését, ezt elsősorban az ott élő emberek, különösen az általános iskolai tanulók bevonásával.

A szövetség a „Környezettudatos viselkedés minta- és életmódra nevelés” pályázat megvalósításának keretében 2010. május 31. napján konferenciát szervezett, melyen bemutatásra került a Vasonca patak szennyezettsége.

A szövetség a Magyar-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében szlovák partnerrel szintén pályázatot valósít meg. A pályázat keretében a Vasonca patak szennyezettségére vonatkozóan állapot felmérés készül, valamint 2011 tavaszán tanulmány készül a szennyeződés megszüntetésére.

Felhívom a Tisztelt Olvasó figyelmét, hogy javaslataikat, észrevételeiket megtehetik a Vasonca patak szennyezettségének mentesítésére, megelőzésére, valamint az elkészülendő tanulmányra vonatkozóan a honlapon található fórumon.

© Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség