Abaúji Foglalkoztatási Paktum

Megjelent: 2011. április 13. szerda, 11:08
Írta: Béres László
Találatok: 2028

Az Abaúji Területfejlesztési Önkormányzati Szövetség (ATÖSZ) kezdeményezésével, valamint 18 szervezet közreműködésével létrejött és aláírásra került az Encs Kistérség Foglalkoztatási Paktum 2007. augusztus 29.-én.

 

A Paktum céljai

Az Encs Kistérség Foglalkoztatási Paktum céljai tanulmányban összegzett elemzésen alapuló stratégiában került összefoglalásra. A tanulmány a munkaerő piaci elemzés, a gazdaságfejlesztés és foglalkoztatás kidolgozása tárgyában készültek. A stratégiának fontos eleme a hátrányos helyzetű célcsoportok nagy létszámot érintő foglalkoztatása és képzése.

A Paktum célcsoportja

Célcsoportok körébe tartoznak többek között a munkanélküliséggel veszélyeztetett személyek, pályakezdő fiatalok különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, nők, tartós munkanélküliek és 40 éven felüliek, roma munkanélküliek.

A Paktum konkrét céljai

Konferenciák, Irányító Csoportülések, Foglalkoztatási Fórumok és Szakmai műhelymunkák szervezése valósult meg, amellyel a projekt céljait kívánja elérni. A megvalósítás során az ATÖSZ fejlesztési projektek kidolgozásában segített a Paktum által érintett területen a lakosság életszínvonalának és az életminőségének javulása érdekében. A foglalkoztatási és jövedelemszerzési lehetőségek megvalósításra kerülnek, a társadalmi különbségek csökkennek, az ellátási színvonal növekszik. A projekt eredményeihez és ezek hatásához hozzájárult, hogy a projekt szereplői közösen együttműködve valósították meg a kitűzött célokat. Az együttműködés során lehetővé válik az egyes partnerek tapasztalatainak, tudásának és forrásainak hasznosítása. Együttműködésük által nagyobb hatást gyakoroltak a térség társadalmi, gazdasági fejlődésére.